Je hebt waarschijnlijk al eens gezien dat we dat bieden, of misschien heb je zelfs deelgenomen: gespreksgroepen voor lotgenoten. We hebben twee nieuwtjes voor je: er start een online groep, en we gaan onderzoeken of een nieuwe vorm beter aansluit bij jullie behoefte.

Online lotgenotengroep gaat van start

Op 1 juni – en daarna elke eerste zaterdagmiddag van de maand – start een online gespreksgroep voor lotgenoten. Wil je deelnemen aan deze groep? Dan maken we graag een kennismakingsgesprek met je, waarna je deel kunt nemen. Ook als je nog geen lid bent, kun je vrijblijvend twee keer deelnemen.

Er zijn daarnaast groepen in Apeldoorn en Tilburg, waar je terecht kunt. Vanwege de grote belangstelling voor deze twee groepen, kan het zijn dat je jammer genoeg niet onmiddellijk terecht kunt.

Heb je interesse? Meld je aan via mail@caleidoscoop.nl.

Opzet nieuwe vorm gespreksgroepen

Al jaren vinden er bij Caleidoscoop groepsbijeenkomsten plaats. Die zijn eens per maand in een min of meer vaste samenstelling. We merken dat er weliswaar veel behoefte aan lotgenotencontact is, maar dat er een aantal terugkerende problemen zijn, waardoor het niet lukt om te voldoen aan deze vraag. Daarom gaan we onderzoeken of een aangepaste vorm beter aansluit.

De belangrijkste verschillen op een rijtje:

Nieuwe vorm gespreksgroep

Klassieke gespreksgroep

Deze klassieke vorm bieden we alleen nog aan voor de groepen die bestonden vóór september ’24 (Apeldoorn, Tilburg, online).

Waarom deze nieuwe vorm?

Het lijkt tegenstrijdig: minder bijeenkomsten per locatie – hoe gaat dat helpen? En wordt het niet onveiliger of oppervlakkiger als de groep steeds van samenstelling wisselt? Dat zijn begrijpelijke zorgen. We leggen het graag uit, en hebben ons voor deze nieuwe vorm ook laten inspireren door hoe andere patiëntenorganisaties dit doen. We evalueren volgend jaar of de nieuwe vorm bevalt.

Hoe kan ik me aanmelden?

We hopen deze groepen vanaf september 2024 aan te kunnen bieden. Aanmelden kan nu nog niet, maar later dit jaar via de agenda, waar je per bijeenkomst een aanmeldlink vindt. Zodra ze daar staan, krijg je een update via de ledenpost en de nieuwsbrief.

Meer weten over gespreksgroepen?

Lees hier verder. Daar lees je meer over waar de groepen voor zijn, welke tijden er zijn en wat je kunt doen als er (nog) geen groep bij jou in de buurt is.

Voor naasten willen we ook graag onderling contact bieden. We zoeken daarvoor vrijwilligers die deze groepen willen begeleiden.