Herstel en zelfhulp


Het volgen van een bij jou passende behandeling – met een bij jou aansluitende behandelaar – is een belangrijk onderdeel van het herstellen van, of leren leven met, een dissociatieve stoornis.

Vrienden en familie


Steun van vrienden of familie is voor de meeste mensen erg belangrijk: mensen zijn van nature sociale wezens die elkaar nodig hebben. Voor veel mensen met dissociatieve stoornissen is het echter niet zo makkelijk om die steun te krijgen, vragen of ontvangen.

Werk


Werk kan ervoor zorgen dat je je lekkerder in je vel voelt, omdat je je nuttig, gewenst en gewaardeerd voelt. Het maakt niet uit of dit betaald of onbetaald is. Omdat mensen met een dissociatieve stoornis vaak een lang behandeltraject volgen of hebben gevolgd, lukt (vrijwilligers)werk niet altijd.

Na de behandeling


Herstel van dissociatieve stoornissen is mogelijk. Onderdeel daarvan kan zijn dat je behandeling hebt gevolgd die je heeft geholpen om jezelf beter te begrijpen en je weer prettiger en stabieler te voelen.

Ervaringsverhalen


Hier vind je de ervaringsverhalen van mensen met een dissociatieve stoornis. Hierdoor krijg je een inzicht in de dagelijkse uitdagingen en overwinningen van degenen die met deze aandoening leven.