De Caleidokrant is het ledenblad van Caleidoscoop. Het verschijnt drie keer per jaar. Je kunt het magazine per post of digitaal ontvangen.

Heb je er wel eens aan gedacht om zelf een stuk te sturen? Heb je een tip voor de redactie? Het ledenblad bestaat voor een groot deel uit bijdragen van leden. Daarnaast vind je er verenigingsnieuwtjes en informatie en artikelen over dissociatieve stoornissen en de ggz. Natuurlijk ontbreekt ook ontspanning niet.

De redactie ontvangt daarom graag jouw bijdrage of ideeën. Die bijdrage kan ook bestaan uit bijvoorbeeld een foto, gedicht of kunstwerk.

Tips en suggesties voor inzendingen

We horen regelmatig dat mensen niet goed weten waarover ze zouden kunnen schrijven, of dat ze zich onzeker voelen of hun stuk wel geschikt is voor de krant. We helpen je graag op weg. Alle ingezonden stukken zijn welkom, ook als je erover wilt overleggen. Daarnaast hebben we hier enkele suggesties verzameld waarover je zou kunnen schrijven; voel je vrij er je eigen draai aan te geven. Kijk ook eens bij de thema’s voor ervaringsverhalen voor inspiratie. We horen ook graag van je als je naaste bent.

Ben jij een lotgenoot met DPDR of AGDS? We willen graag alle dissociatieve stoornissen belichten, maar omdat DIS de bekendste dissociatieve stoornis is, wordt daar vaker iets over ingezonden. Je kunt helpen door jouw ervaring of tips te delen met de redactie. Door allerlei ervaringen zichtbaar te maken, laten we zien hoe kleurrijk onze leden en de vereniging is. En weet iedereen met een dissociatieve stoornis: ik ben niet alleen.

  • Wat betekent herstel voor jou?
  • Hoe open ben jij over je dissociatieve stoornis of psychische problemen?
  • Wat betekent (vrijwilligers)werk voor jou?
  • Hoe ervaar jij lotgenotencontact?
  • Wat vindt je leuk, ontspannend of inspirerend?
  • Heb jij een boekentip? Of wil je een recensie schrijven over een boek, film of expositie?

We houden van afbeeldingen

We vinden het ook heel leuk als je beelden deelt van kunstwerken die jij gemaakt hebt. Of als je graag fotografeert, kun je ook op die manier bijdragen aan de krant. Bekijk meer informatie over de beeldbank. Bij foto’s is het belangrijk dat je deze zelf gemaakt hebt en dat je geen personen in beeld brengt zonder hun toestemming (in verband met het auteurs- en portretrecht). Op veel afbeeldingen die je online vindt, rust auteursrecht, en die mogen we niet ongevraagd publiceren. We kijken echter graag mee als je suggesties hebt.

Meedoen? Mail naar redactie@caleidoscoop.nl.

Voorwaarden:

  • Bijdragen zijn maximaal 2,5 A4. Heb je een langer stuk dat je onder de aandacht wilt brengen? Het is ook mogelijk om een samenvattend stuk te schrijven voor de krant, en de rest in overleg online te laten publiceren.
  • Afbeeldingen ontvangen we graag als los(se) .jpg-bestand(en). Als je ze namelijk plakt in een Word- of PDF-bestand, wordt de kwaliteit te laag om in de krant te gebruiken.

Uiterlijke inleverdata per krant staan vermeld in de agenda op de website van Caleidoscoop, evenals de verwachte publicatiedatum van de krant. Liever eerst even overleggen? Of reageren op een al gepubliceerd artikel? Mail de redactie gerust.