Vind jij het ook zo belangrijk dat dissociatieve stoornissen eerder herkend en beter begrepen worden?

Wil jij meedoen in onze kleurrijke vereniging en altijd als eerste uitgenodigd worden voor onze bijeenkomsten?

Zoek je lotgenoten- of naastencontact?

Word dan lid voor slechts €25,- per jaar. Geef je ons liever op een andere manier een steuntje in de rug? We zijn heel blij met een donatie!

Als lid van Caleidoscoop krijg je:

Met je donatie of lidmaatschap steun je ook de vereniging en haar doelen. Daardoor kunnen we:

Lidmaatschap, contributie en opzeggingen

Zodra je je hebt aangemeld en de contributie hebt betaald, ben je lid. Welkom! Je krijgt eerst een mailtje met een bevestiging, plus informatie over aanmelding op het ledenplatform. Je kunt je daar direct aanmelden, lezen en reageren. Ondertussen sturen we het welkomstpakketje naar je toe via de post.

Je lidmaatschap loopt per kalenderjaar (januari t/m december). Jaarlijks innen we de contributie in januari: als je ons gemachtigd hebt om dat automatisch af te schrijven, krijg je een bevestiging per mail of brief. Als je het bedrag liever zelf overmaakt, sturen we je een factuur of betaallink.

Schrijf je je in na 1 juli?

In dat geval betaal je €12,50 voor de rest van dat jaar. Als je na 1 november lid wordt, krijg je de laatste twee maanden van het jaar van ons, en betaal je alleen het tarief van €25,- voor het volgende kalenderjaar.

Is dit bedrag voor jou te hoog?

Het is mogelijk om je contributie in twee termijnen te betalen: dat kan alleen via automatische incasso. Neem contact op met de administratie als je hier gebruik van wilt maken. Omdat we bovengemiddeld veel leden hebben met een laag inkomen en subsidiegevers een minimum-bijdrage van 25 euro per jaar vereisen om iemand te kunnen aanmerken als lid, kunnen we in principe geen kwijtschelding verlenen voor dit bedrag.

Via je zorgverzekeraar of gemeente zijn er mogelijkheden tot vergoeding. Sommige zorgverzekeraars vergoeden dit bedrag via hun aanvullende verzekering. Een overzicht vind je hier. Caleidoscoop is lid van koepelorganisatie MIND. Ook kun je je bij je gemeente informeren: mogelijk vergoeden zij de contributie via de bijzondere bijstand. De voorwaarden verschillen per gemeente.

Heb je betalingsproblemen of kom je er echt niet uit? Neem dan contact op met de penningmeester om te overleggen.

Ben je al lid en wil je je gegevens aanpassen?

Stuur een mailtje naar ons administratiekantoor, dat de ledenadministratie beheert: administratie@caleidoscoop.nl. Denk bijvoorbeeld aan een wijziging in je mailadres, bankrekeningnummer of postadres.

Opzeggen van je lidmaatschap

Jammer dat je je lidmaatschap op wilt zeggen – en bedankt voor de tijd dat je lid was! We vinden het fijn om te horen waarom je opzegt, maar dat is niet verplicht.

Stuur vóór 15 december een bericht naar administratie@caleidoscoop.nl om je opzegging door te geven. Je ontvangt van ons een bevestiging en wordt uitgeschreven als lid per 31 december. Zeg je na 1 januari op? Dan ben je vanwege het doorlopende lidmaatschap nog betalingsplichtig voor dat jaar.

Opzegtermijn: uiterlijk 15 december

Het lidmaatschap loopt gedurende een kalenderjaar (januari t/m december) en wordt jaarlijks automatisch verlengd. Wanneer je opzegt, eindigt je lidmaatschap op 31 december van dat jaar. Je krijgt tot die datum nog alle ledenvoordelen en de Caleidokrant.

Ik ben ontevreden en heb daarom mijn lidmaatschap opgezegd. Kan ik mijn contributie terugkrijgen van dit jaar?

Het spijt ons dat je ontevreden bent. Als je daar voor open staat, zouden we graag meer van je horen, zodat we kunnen begrijpen wat er speelt en of we nog iets kunnen doen.

Het is niet mogelijk om je lidmaatschap met terugwerkende kracht op te zeggen. Je opzegging wordt verwerkt als hierboven beschreven: vanaf het volgende kalenderjaar ben je uitgeschreven als lid. Wel kunnen we er voor zorgen dat je bijvoorbeeld geen ledencommunicatie of Caleidokrant meer ontvangt, als je dat prettiger vindt.