Datum: donderdag 25 mei 2023
Tijd: 19:30 - 21:00

Interactieve lezing & gesprek voor en met lotgenoten. Over de ingewikkeldheid van hechten aan je therapeut bij (hechtings)trauma en dissociatie.

“Waarom blijft dit zo moeilijk? Contact, relaties, intermenselijk bewegen, het is me een raadsel. Met jou is het natuurlijk ook steeds weer een avontuur. Omdat ik weet hoe onze relatie in elkaar zit en wat ik van jou wel en niet kan verwachten, durf ik iets meer bij je uit te ademen (ja, zo voelt het – contact met anderen is zo spannend dat ik mijn adem moet inhouden). Toch maak jij soms ineens een schijnbeweging, waar ik dan eerst honderd uur over na ga denken en dan vier brieven later pas besef wat er eigenlijk gebeurd is.”

(Uit: Alles wat ik wilde zeggen maar niet zei | Brieven aan mijn psychiater – Anne van Winkelhof)

Je therapeut vertrouwen, verbinding aangaan, open zijn over jezelf: voor veel mensen met (hechtings)trauma en dissociatie is dit vaak een bron van sterke tegenstrijdigheid en intern conflict. De therapeutische relatie is soms een verwarrende combinatie van een heel persoonlijke relatie die tegelijkertijd een werkrelatie is. Hoe ga jij daar mee om? Wat betekent hechting voor jou? Kun je in een therapeutische relatie positieve hechtingservaringen opdoen?

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Anne van Winkelhof. Ze vertelt over haar eigen ervaringen, en vervolgens wisselen we met elkaar van gedachten over het thema hechting in de therapeutische relatie. Tijdens de bijeenkomst gaan we enkele keren uiteen in kleine groepjes.

Voor wie? Wat kost het?

  • Voor lotgenoten met een dissociatieve stoornis (het maakt niet uit of je lid bent van Caleidoscoop).
  • Er is plek voor maximaal 25 deelnemers. We hanteren een wachtlijst.
  • Deelname is gratis. Vond je de bijeenkomst waardevol? Met een vrijwillige donatie steun je ons werk en help je ons meer van deze activiteiten aan te bieden.

Online themabijeenkomst via Zoom

Je krijgt uiterlijk 24 mei 2023 de deelnamelink in je inbox. We waarderen het als iedereen deelneemt met camera aan tijdens de bijeenkomst, om zo een vertrouwelijke sfeer te borgen. We maken geen opnames van de bijeenkomst, en we vragen jou om dit ook niet te doen ivm de privacy van alle aanwezigen.

Aanmelden: uiterlijk 21 mei

> De inschrijving is gesloten <