Datum: zaterdag 4 mei 2024
Tijd: 13:00 - 16:00

Heb jij behoefte aan contact met anderen die ook een dissociatieve stoornis hebben, zoals AGDS, DIS of DPDR? Dan is een gespreksgroep misschien iets voor jou. Dat zijn maandelijkse bijeenkomsten voor lotgenoten.

Deze groepen gaan over het (leren) leven met een dissociatieve stoornis, en richt zich vooral op het ‘hier en nu’. We gaan tijdens de groepen niet inhoudelijk in op traumatische ervaringen die deelnemers mogelijk hebben gehad.

Er is meestal veel onderlinge herkenning en begrip. Je merkt dat je niet de enige bent. Naast een luisterend oor en ruimte om te delen, zijn groepen gericht op herstel. Het maakt niet uit welke dissociatieve stoornis je hebt om je aan te melden. Voor naasten organiseren we aparte bijeenkomsten.

Hier vind je uitgebreide informatie over alle groepen: www.caleidoscoop.nl/gespreksgroepen

Gespreksgroep Apeldoorn

De groep in Apeldoorn komt elke eerste zaterdagmiddag van de maand bij elkaar. Meestal duurt een bijeenkomst ongeveer twee uur, inclusief pauze(s). We hanteren voor gespreksgroepen een groepsgrootte van minimaal 5 en maximaal (ongeveer) 10 mensen.

Nadat je je hebt aangemeld, krijg je van de contactpersonen meer informatie over onder meer de locatie. In verband met het vertrouwelijke karakter kun je niet zomaar binnenlopen, maar maken we eerst graag een individuele kennismakingsafspraak met je.

Aanmelden of meer weten?

Stuur ons ‘n berichtje: mail@caleidoscoop.nl. We helpen je graag verder. Als je deel wilt nemen aan deze groep, brengen we je vervolgens in contact met de ervaringsdeskundige vrijwilligers (contactpersonen) die de groep begeleiden.

Samen plannen jullie eerst een individuele kennismakingsafspraak. Dat kan via beeldbellen zijn, of op locatie. Je praat dan over wat jullie verwachtingen zijn en hoe de groep werkt. Ook leer je elkaar al wat beter kennen. We verwachten dat je bij deelname instemt met onze gedragscode en de huisregels voor groepsbijeenkomsten.

Zijn jullie het er over eens dat de groep mogelijk bij je past? Dan kun je twee keer vrijblijvend meedoen. De contactpersonen van de groep zullen je dan ook informeren over de locatie en precieze tijden. Omdat de groepen voor verenigingsleden zijn, is lidmaatschap na twee bijeenkomsten verplicht. Afgezien van je eigen reiskosten is deelname aan de groepen gratis. 

Is deze groep voor jou te ver weg?

Als er nog geen actieve groep bij jou in de buurt is, kun je verschillende dingen doen: 

  • Per mail aan ons laten weten dat je interesse hebt. We houden dat bij in een overzicht, en brengen je op de hoogte zodra er een groep bij jou in de buurt start.
  • Misschien voel je er iets voor zelf ervaringsdeskundig contactpersoon te worden en dus een groep te gaan starten. We maken dan graag een kennismakingsafspraak met je.
  • Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief of ons volgen op social media. Zodra er nieuwe groepen starten, laten we dat op die manier weten. Leden krijgen bovendien een brief zodra er een groep kan starten bij hen in de buurt.