Met ingang van juli 2022 neemt PAO Psychologie de Trauma Academie over van CELEVT.

Dit betekent dat de verschillende opleidingen voor de screening, diagnostiek en behandeling van Vroegkinderlijke Chronisch Traumatisering (VCT) vanaf 2023 onder de naam PAO Trauma Academie worden georganiseerd.

‘Vroegkinderlijk trauma is een belangrijk thema binnen de ggz en ontwrichtend voor iemand die dit met zich meedraagt’

‘De overname van de CELEVT Trauma Academie door PAO Psychologie is in mijn ogen een grote stap vooruit voor de docenten, het vakgebied en de ontwikkeling van de kennis rondom de behandeling van Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering (VCT).’ Aan het woord is Martijne Rensen, oprichter en tot voor kort directeur van de Trauma Academie. De academie ontwikkelde en organiseert drie gespecialiseerde psychotrauma-opleidingen van een jaar, en nascholing op dit gebied. De opleidingen gaan uit van een vernieuwende en vooral effectieve integrale behandeling van deze ernstige vorm van traumatisering. Vanaf juli 2022 gaat de CELEVT Trauma Academie verder onder de naam PAO Trauma Academie. Voor Margriet Wensink, directeur van PAO, is de overname een natuurlijke en logische aanvulling op het bestaande aanbod van PAO . ‘Het kwam via via op het pad van PAO. We hebben verschillende gesprekken gevoerd en dat klikte. De overname geeft PAO een hele mooie verbreding van de thema’s die we aanbieden.’

Lees hier het hele interview met Martijne van CELEVT en Margriet van PAO, waarin ze uitleggen waarom de Trauma Academie ondergebracht wordt bij PAO.

Over PAO Psychologie
PAO is gespecialiseerd in geaccrediteerd onderwijs voor psychologen, pedagogen en andere zorg- en onderwijsprofessionals.

Bij PAO volg je nascholing en opleiding over gedragswetenschappelijke thema’s en professionele vaardigheden. Wij volgen actuele maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Ook stellen we effectief onderwijs voorop en kijken altijd hoe jouw scholing zoveel mogelijk effect heeft in jouw praktijk. 

Hier lees je meer over PAO, bekijk je ons opleidings- en cursusaanbod of onze onderwijskundige visie.

Bron: Celevt/ PAO