In de podcast Begeesterd komen mensen met ggz-ervaring aan het woord over hun passies en talenten. De podcast van Sofia Opfer, freelance schrijver en podcaster is vanaf vandaag te beluisteren via de bekende podcast-kanalen. 

Sofia: “In deze podcast ontmoeten we mensen die te maken hebben met een psychiatrische ziekte, zoals depressie, psychoses of een dwangstoornis. Maar daar gaan we het juist even niet over hebben. We gaan het hebben over de dingen waar ze blij van worden, waar ze goed in zijn en energie van krijgen. Misschien maakt iemand schilderijen, of muziek. Misschien doet iemand vrijwilligerswerk in het dierenasiel, of werkt hij of zij in een broodjeszaak. Kortom; in deze podcast zetten we de mens achter de psychiatrische ziekte in het zonnetje.”

Met de podcast Begeesterd wil Sofia laten zien dat ggz-cliënten meer zijn dan hun ziekte. Door over hun passies en talenten te vertellen, staan ze in hun kracht. Tegelijkertijd krijgt de buitenwereld een positiever beeld van ggz-cliënten door naar de podcast te luisteren.

Sofia: “Mijn vriend heeft last van depressies en hij bracht me op het idee om deze podcast te maken. Hij heeft geen zin om altijd maar over zijn depressie te praten, want dan voelt hij zich zo’n patiënt. Daarom hebben we het ook graag over de mooie dingen in het leven. Ik vind het inspirerend om mensen te spreken die er ondanks alle uitdagingen toch iets bijzonders van maken.”

Luister Begeesterd nu via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.