Belangrijk: op dit moment bieden we helaas geen wandelbijeenkomsten aan. Je kunt via het ledenplatform – als je verenigingslid bent – wel een oproepje plaatsen om met andere leden in contact te komen.

Heb jij behoefte aan contact met andere lotgenoten? Vind je het prettig om met anderen te praten terwijl je samen de omgeving ontdekt?

Misschien is er (nog) geen gespreksgroep bij jou in de buurt, maar heb je wel behoefte aan groepsgewijs lotgenotencontact. Of zou je wel eens andere lotgenoten willen ontmoeten, maar vind je dat ook best een grote stap.

Dan is een wandelbijeenkomst misschien iets voor jou.

Wat is een wandelbijeenkomst?

Je gaat samen een stuk wandelen, bijvoorbeeld in het bos of langs het strand. Een wandeling is meestal ongeveer vijf kilometer (ongeveer een uur wandelen). Elke bijeenkomst is een vrijwilliger van Caleidoscoop aanwezig als organisator en aanspreekpunt.

Na afloop van de wandeling trakteert Caleidoscoop je op een kop koffie of thee. Een bijeenkomst duurt maximaal twee uur.

Hoe blijf je op de hoogte?

In tegenstelling tot wandelbijeenkomsten zijn meetings bijeenkomsten die door leden zelf worden georganiseerd. Caleidoscoop biedt het beveiligde platform om informatie en contactgegevens uit te wisselen en oproepen te doen.

Voor wie is het?

Een wandelbijeenkomst is voor lotgenoten met een dissociatieve stoornis, zoals DIS, AGDS of DPDR. Je kunt je ook aanmelden als je (nog) geen lid bent van de vereniging.

Het is belangrijk dat je voldoende draagkracht hebt om veilig deel te kunnen nemen en voor jezelf zorgt. Het is altijd mogelijk om eerder weg te gaan: je kunt dit laten weten aan de aanwezige vrijwilliger. Contact met lotgenoten kan tegelijkertijd heel prettig en onverwacht confronterend zijn. Hoe het voor jou zal zijn, weet je vaak pas als je het uitprobeert.

Wel weten we dat het bijna nooit zo eng is als je je misschien voorstelt. Sterker nog, veel mensen zijn verrast over de herkenning die ze vinden en hoe prettig het is om je ├ęcht begrepen te voelen. Leven met dissociatie is vaak lastig uit te leggen aan mensen die daar zelf geen ervaring mee hebben. Precies dat maakt lotgenotencontact vaak zo bijzonder en waardevol.

Wil je meer weten?

Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwe bijeenkomsten. Aanmelden kan altijd tot een week voordat de bijeenkomst plaatsvindt: we zetten de details steeds per bijeenkomst in onze agenda en op het ledenplatform.

In de week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van de contactpersoon een mailtje met uitgebreide informatie zoals de precieze locatie waar jullie elkaar treffen.

Als je vragen hebt over wandelbijeenkomsten, stuur dan ‘n berichtje naar mail@caleidoscoop.nl.