Datum: donderdag 15 februari 2024
Tijd: 19:30 - 21:00
Locatie: Online, Microsoft Teams

“Ik heb nu een fijne relatie, maar die is niet zonder uitdaging. We hebben samen al veel meegemaakt en kunnen inmiddels open met elkaar praten over wat ons helpt en dwarszit. Maar ik weet ook dat het nog steeds lastig is voor mijn partner om me ├ęcht te begrijpen”

>> Ik meld me aan <<

Dissociatie heeft invloed op de relatie met jezelf, maar vaak ook op die met anderen. In een intieme relatie is dit vaak extra merkbaar. Soms alleen voor jezelf, maar vaak voor jullie allebei. Hoe ervaar jij dat? Wat is er voor jou fijn aan het hebben van een relatie – en wat vind je er juist lastig aan? En hoe doen andere lotgenoten dat?

Tijdens deze bijeenkomst praten we met elkaar over de prettige en uitdagende kanten die een relatie met zich meebrengt als je zelf kampt met een dissociatieve stoornis. Lotgenoten met een dissociatieve stoornis, zoals AGDS, DIS of DPDR, zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Het maakt niet uit of je op dit moment een relatie hebt: je mag je aanmelden als je eens met anderen wilt praten over dit onderwerp.

Aanmelden

>> Aanmelden kan tot en met 12 februari 2024 via deze link <<

Deelname is gratis en toegankelijk voor lotgenoten; het is niet nodig om lid te zijn van Caleidoscoop. Wanneer er veel aanmeldingen zijn, zullen we tijdens de bijeenkomst in kleinere groepjes uiteen gaan. Ben je onverwacht verhinderd? Gebruik dan de link in de bevestigingsmail om je af te melden. Op 14 februari krijg je een mailtje van ons met de deelnamelink voor Teams.

We vinden het belangrijk om elkaar tijdens deze bijeenkomst te kunnen zien en horen. Het is dus dit keer niet mogelijk om deel te nemen zonder beeld. Het kan spannend zijn om over je relatie (en je ervaringen daarbij) te praten, en dan kan het extra onzekerheid geven als je de ander(en) niet kunt zien. We raden je aan om iets eerder aanwezig te zijn zodat je je beeld en geluid kunt testen en zo zeker te zijn dat je kunt deelnemen. We maken geen opnames.

Wanneer je je aanmeldt, gaan we er van uit dat je ingestemd hebt met onze gedragscode. Daarin staat wat we belangrijk vinden in de omgang met elkaar.

Ik ben naaste en wil graag meedoen. Kan dat?

Dit keer helaas niet. Deze bijeenkomst is alleen voor lotgenoten om een vertrouwelijke sfeer te kunnen borgen. Je bent een andere keer van harte welkom. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de naastenbijeenkomsten. Daarvoor zoeken we overigens ook vrijwilligers (die zelf naaste zijn) die deze bijeenkomsten willen faciliteren, zodat we structureel bijeenkomsten voor naasten kunnen aanbieden. In de toekomst hopen we gespreksmogelijkheden te gaan aanbieden waarbij lotgenoten en naasten tegelijkertijd welkom zijn.