Datum: woensdag 12 juni 2024
Tijd: 19:30 - 21:00

A Woman in Gray Tank Top Sitting on BedDe vakantie komt er aan. Je kijkt er naar uit: even lekker vrij en er op uit. Omdat je weet dat het voor je cliënten effect kan hebben, bespreek je hoe de komende weken er uit gaan zien, bij welke collega mensen terecht kunnen en maak je een uitgebreider plan met een paar van hen. Het lijkt allemaal prima geregeld. Tot de week voor je vakantie.

Opeens is het contact volledig anders met een van je cliënten. Waar jullie de laatste keer nog een fijn gesprek hadden en jullie een mooi plan hadden gemaakt, voelt het contact nu zwaar, frustrerend en vermoeiend. Uiteindelijk blijkt jouw afwezigheid voor veel boosheid en angst te zorgen. Je probeert het zo goed mogelijk te bespreken, maar het lost niet helemaal op, en het gesprek blijft hangen. Wanneer je je koffer inpakt, merk je dat je je alsnog niet helemaal vrij voelt, en dat het schuldgevoel je niet loslaat.

Op deze themabijeenkomst voor hulpverleners gaan we hierover met elkaar in gesprek, als zorgverleners en ervaringsdeskundigen. Hoe vaak gaat er bij jou schuldgevoel of onvrijheid mee in je koffer? Of merk je dat als je terugkomt van vakantie, het contact maar moeizaam weer op gang komt? Hoe ga je om met de vraag en behoefte aan (on)bereikbaarheid? Welke invloed heeft dissociatie op het contact? Hoe herstellen we verbroken contact, en hoe gaan we om met de gevoelens en overwegingen die daarbij komen kijken?

Onderzoekend in gesprek

Deze themabijeenkomst is onderzoekend: het is geen intervisie, maar een gezamenlijk gesprek zonder oordeel, waarin er ruimte is voor ieders ervaringen. We willen voorbij de gebruikelijke tegenstelling cliënt – hulpverlener kijken, omdat we allemaal mensen zijn met tegenstrijdige gevoelens, ervaringen die ons beïnvloeden en behoefte om een ander te helpen en ter wille te zijn. Kunnen we vanuit dat perspectief onze blik verruimen en van deze uitwisseling leren? We nodigen je van harte uit om mee te praten en dit experiment met ons aan te gaan.

Aanmelden

Er is plek voor maximaal tien deelnemers (hulpverleners). Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 8 juni via onderstaand formulier. Op 11 juni krijg je een mailtje met Zoom-link.

Themabijeenkomst hulpverleners: "Ik ga op reis en neem mee... een schuldgevoel"

"*" geeft vereiste velden aan

Voor- en achternaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.