Datum: zaterdag 18 mei 2024
Tijd: 13:00 - 15:30

Door deel te nemen aan de focusgroep draag je bij aan onderzoek naar een nieuwe opzet voor de Hazenbijeenkomsten, met als doel deze toegankelijker te maken voor lotgenoten en hun naasten.

Wanneer? Zaterdag 18 mei, 13:00-15:30 uur Waar? Centrum voor Transitie, Dorpstraat 26, Doorn Aanmelden: info@mijnnaamishaas.info

Waarom deze focusgroep?

Vorig jaar hebben we twee hazenbijeenkomsten georganiseerd voor naasten die we op dezelfde manier vorm gaven als de bijeenkomst voor hulpverleners. Tijdens de uitvoering hiervan liepen we echter tegen verschillende vragen en problemen aan. We ontdekten dat een bijeenkomst voor naasten zowel inhoudelijk als ook financieel/organisatorisch echt iets anders vraagt dan een bijeenkomst voor hulpverleners. Met als belangrijk aanvullend gegeven dat de degene met dissociatieve problematiek zich niet betrokken voelde, mede doordat zij niet konden deelnemen aan deze bijeenkomst.

Wat gaan we doen?

We duiken het boek in van Mijn naam is haas en luisteren naar een fragment uit de audiovertelling. Vanuit deze ervaring en deĀ  kennis die de groep in zich draagt gaan we bespreken wat er nodig is en welke mogelijkheden er zijn om de bijeenkomst toegankelijk te maken.

Voor wie?

Ben je partner, familielid of vriend van iemand met dissociatieve problematiek? Of worstel je er zelf mee? Dan zijn we op zoek naar jou.

Voorwaarden

  • Na aanmelding verwachten wij dat je ook echt komt. Ben je onverwacht niet in staat om deel te nemen, meld je dan uiterlijk 24 uur van te voren via de mail af.
  • We werken met kleine groepen (10 personen per keer), er is een wachtlijst
  • Je kunt voor jezelf zorgen, zowel tijdens als na de bijeenkomst, en regelt zelf eventuele nazorg
  • Er is een wandelbos in de buurt

Toegankelijkheid en adres

  • Hulphonden zijn welkom. We gaan er van uit dat ze aan het werk zijn voor jou en niet loslopen of andere bezoekers benaderen. Vanzelfsprekend leiden andere deelnemers je hond ook niet af door ze aan te spreken of aan te halen.
  • De locatie is rolstoeltoegankelijk
  • Adres: Centrum voor Transitie, Dorpsstraat 26, Doorn