Datum: vrijdag 16 juni 2023
Tijd: 20:00 - 22:00

Boekpresentatie: Trauma begrijpen in 33 vragen

Meet & greet de auteurs: Jim van Os & Simona Karbouniaris

Psychische ontregeling of trauma? De afgelopen 25 jaar is steeds duidelijker geworden dat het meemaken van traumatische gebeurtenissen enorme effecten kan hebben op de psychische en lichamelijke gezondheid. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, betreft trauma niet alleen heftige gebeurtenissen zoals seksueel misbruik, mishandeling en het meemaken van een geweldsdelict. Ook het ontbreken van zorg en aandacht, opgroeien in armoede of blootgesteld worden aan ongezonde invloeden van onze verzorgers, kunnen een stempel achterlaten.

Psychose, angst- en dwang, drugsgebruik, depressie, manie , dissociatie, eetstoornis en persoonlijkheidsproblematiek – allemaal blijken ze in belangrijke mate terug te voeren op heftige dingen die de persoon heeft meegemaakt. Maar trauma kan ook leiden tot post-traumatische groei en weerbaarheid, afhankelijk van je er je weg in leert vinden. Stappen we van een medisch model over naar een traumamodel?

Boekpresentatie

Auteurs Jim van Os en Simona Karbouniaris lichten een tipje van de sluier van Trauma begrijpen in 33 vragen en voeren gesprekken met verschillende deskundigen. Met muzikale bijdragen van Psychisch Gestoord producties!

Vrijdag 16 juni 2023, 20 – 22 uur
Pakhuis de Zwijger | Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Deelname mogelijk na opgave

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht via deze link.