Publicatie van het verzameld materiaal en de conclusies van het project DIS is Me. Lees mee wat ze schreven in de nieuwsbrief en bekijk de publicatie (tip!).

“Je heb een rijk document weten te bemachtigen!”

Met deze woorden begint Christel Kraaij (klinisch psycholoog en directeur van Centrum voor Transitie) haar voorwoord op de publicatie van DIS is me. Wat zijn we trots op, en enthousiast over wat we vandaag kunnen presenteren.

We ontvingen zo’n 2.000 anonieme antwoorden op onze 40 open vragen. Het was dankbaar werk om deze persoonlijke verhalen te verwerken en een plek te geven in het projectmateriaal. (Lees meer over dit proces in de inleiding van de publicatie.)

De ervaringen van mensen met DIS/AGDS zijn in het verleden dikwijls ongezien gebleven, niet gehoord en geregeld ontkend. Naasten hebben zich vaak niet gezien gevoeld in de GGZ, hebben we gelezen. Het voelt daarom als een betekenisvolle daad om dit projectmateriaal zo in de schijnwerpers te zetten.

We hopen dat je je welkom voelt ‘in het materiaal’. Kom verder, blader, snuffel en kijk rond. Download de hele publicatie of kies voor losse thema’s. Neem je tijd, volg je eigen tempo. En voel je vrij het materiaal te delen met wie er mogelijk belangstelling voor heeft.

Klik hier om meteen naar de publicatie te gaan.

Bron: DIS is Me