Dineke, een van onze vrijwilligers, deelt haar verslag van de algemene ledenvergadering. Daarna vind je linkjes om verder te lezen, bijvoorbeeld de concept-notulen.

“Caleidoscoop heeft een goed bezochte algemene leden vergadering gehouden in Nijkerk. Er vergaderden ook mensen mee. Dat is voor een aantal mensen een fijne manier om toch aanwezig te kunnen zijn.

Jesse heet iedereen van harte welkom en vraagt de aanwezige mensen om hun naam te zeggen en twee woorden die nu voor diegene van toepassing zijn. Dit is een fijne manier om alle leden aan het woord te laten en elkaar een beetje te leren kennen.

Bij binnenkomst op de locatie was het even schrikken geblazen: De hele ruimte was gevuld met voornamelijk grijsharige dames. Het bleek een landelijke dag te zijn voor de leden van de borduurvereniging “Merkwaardig”. Ik vond dat wel een toepasselijke naam bij onze vereniging.

Het zakelijke deel: notulen, financiën, stemmingen voor goedkeuring en nieuwe functies, verloopt prima, met veel samenspraak van de leden. Jesse wordt opnieuw gekozen tot voorzitter. Hij vindt het fijn om verder te gaan met organiseren, regelen en de vereniging uit te breiden. Florence treedt af als penningmeester.

In de pauze genieten velen van het lekkere zonnetje, inclusief de hulphonden die meegekomen zijn.

Na de pauze legt Antoinette uit hoe we verder gaan met het vrijwilligersbeleid. Het is de bedoeling om een goede indruk te krijgen van degene die zich aanmeldt; waar liggen je interesses, wanneer ben je beschikbaar, wat verwacht je, enz. Belangrijk is dat er van beide kanten een goed beeld is van de verwachtingen. Het belangrijkste woord hierin is ‘samenwerking’.

Het is prachtig om te zien hoe leden meedenken en voorstellen doen voor bijvoorbeeld het huishoudelijk reglement.

Na een afsluitronde borrel gaat iedereen moe, maar tevreden naar huis.”

Meer lezen?

Wil je meer weten over wat we inhoudelijk besproken hebben en waar we nu staan als vereniging? We hebben leesvoer voor je!

Het bestuur bestaat na deze ALV uit:

  • Jesse Twilhaar, voorzitter (einde termijn: voorjaar 2026)
  • Anne van Winkelhof, secretaris (einde termijn: voorjaar 2025)
  • Antoinette Grintjes, algemeen bestuurslid (einde termijn: voorjaar 2025)
  • Ad-interim: Florence van Rheenen, ad-interim penningmeester (afgetreden tijdens deze ALV: we zoeken dringend een opvolger)