Afgelopen maand is het web een prachtige site rijker geworden over trauma: www.traumanet.nl. Een bijzonder rijke site vol informatie en hulpbronnen over trauma, dissociatie en gerelateerde onderwerpen. Aanrader!

Kijk bijvoorbeeld eens bij de lijst met hulpmiddelen bij spanning en dissociatie. Wat werkt voor jou?

Initiatiefnemer en hoofdredacteur Anne Marsman heet je welkom:

Het moment is eindelijk aangebroken: Traumanet is live! We hopen dat deze website voor jou van betekenis zal zijn. In het groot of in het klein. In ieder geval: van harte welkom! 

Wat je zoal op Traumanet kunt vinden:

  • Informatie: onder andere over trauma, dissociatie, PTSS en verschillende vormen van traumatherapie.
  • Artikelen: blogs, interviews, nieuwsberichten en ervaringsverhalen over trauma, heling en gerelateerde onderwerpen. 
  • Hulpbronnen: een overzicht met praktische tips, handvatten en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan.

Traumanet is nooit ‘af’. We voegen regelmatig nieuwe informatie, artikelen en hulpbronnen toe. Je bent zelf ook welkom om een bijdrage of suggestie te delen. 

Jouw feedback is welkom

Traumanet is een platform in ontwikkeling. De versie die je nu bekijkt, is in feite een eerste stap. Op basis van de feedback en behoeften van onze gebruikers scherpen we aan, sturen we bij, en ontwikkelen we door.

We streven niet naar volledigheid, wel altijd naar zorgvuldigheid. En naar leren van en met elkaar, om voor zoveel mogelijk mensen die met trauma te maken hebben (gehad) van steun en betekenis te kunnen zijn. 

Nogmaals: van harte welkom. Wat fijn dat je hier bent.

Anne Marsman is initiatiefnemer en hoofdredacteur van Traumanet. Ze is daarnaast psycholoog en trainer bij Trauma Company. In 2021 promoveerde ze op onderzoek naar de langdurige impact van ingrijpende jeugdervaringen. 

Bron: www.traumanet.nl