Datum: zaterdag 13 mei 2023
Tijd: 12:00

Caleidoscoop organiseert maandelijkse bijeenkomsten (gespreksgroepen) voor lotgenoten in verschillende regio’s in Nederland. 

Deze groepen gaan over het (leren) leven met een dissociatieve stoornis. Er is meestal veel onderlinge herkenning en begrip. Je merkt dat je niet de enige bent. Naast een luisterend oor en ruimte om te delen, zijn groepen ook gericht op herstel. Het maakt niet uit welke dissociatieve stoornis je hebt om je aan te melden. Voor naasten organiseren we aparte bijeenkomsten.  

Hier vind je uitgebreide informatie over alle groepen: www.caleidoscoop.nl/gespreksgroepen 

Aanmelden?

Om je aan te melden of meer te weten te komen, kun je een berichtje sturen naar mail@caleidoscoop.nl. Eén van onze vrijwilligers neemt vervolgens contact met je op. Je maakt altijd eerst een individuele kennismakingsafspraak met de contactpersonen van een groep. Dat kan via beeldbellen of op locatie zijn. Je praat dan over wat jullie verwachtingen zijn en hoe de groep werkt. Ook leer je elkaar al wat beter kennen.  

Zijn jullie het er over eens dat de groep mogelijk bij je past? Dan kun je twee keer vrijblijvend meedoen. De contactpersonen van de groep zullen je dan ook informeren over de locatie en precieze tijden. Het is niet mogelijk om onaangekondigd of zonder kennismakingsgesprek een groep te bezoeken.  

Omdat de groepen voor verenigingsleden zijn, is lidmaatschap na twee bijeenkomsten verplicht. Afgezien van je eigen reiskosten is deelname aan de groepen verder gratis. 

Op zoek naar een groep die dichter bij jou in de buurt is?

Als er nog geen actieve groep bij jou in de buurt is, kun je twee dingen doen: 

  • Per mail aan ons laten weten dat je interesse hebt. We schrijven dat op, en brengen je op de hoogte zodra er een groep bij jou in de buurt start.  
  • We zijn ook op zoek naar contactpersonen: ervaringsdeskundige vrijwilligers die een groep willen begeleiden.  
  • Je inschrijven voor de nieuwsbrief. Zodra er nieuwe groepen starten, laten we dat via de nieuwsbrief en onze ledencommunicatie weten.